САЩ подготвят санкции за "вътрешния кръг" на Кремъл заради Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Русия ще понесе "тежки последствия", ако нападне Украйна, но остави вратата за дипломация отворена, споменавайки възможността за диалог, предаде Ройтерс. Междувременно от Белия дом съобщиха, че САЩ подготвят санкции за "вътрешния кръг" на Кремъл заради Украйна

Байдън: Скоро ще изпратя американски войски в Източна Европа и страните от НАТО

"Ако Русия е искрена и отвърне на нашите опасения за сигурността чрез диалог, САЩ и нашите съюзници и партньори ще продължат добросъвестно да водят такъв диалог”, заяви Байдън в съобщение, разпространено от Белия дом.

"Ако обаче Русия избере да отстъпи от пътя на дипломацията и да нападне Украйна, Русия ще си понесе отговорността и ще се сблъска с бързи и тежки последствия", се казва в съобщението.

Пентагонът: Конфликтът в Украйна "не е неизбежен"

Съединените щати са готови да наложат санкции на "вътрешния кръг" на президента Владимир Путин, ако атаката срещу Украйна продължи, заявиха междувременно от  Белия дом, предаде АФП.

„Лицата, които идентифицирахме, се намират сред най-близкото обкръжение на Кремъл и играят роля при вземането на правителствените решения“, каза прессекретарят Джен Псаки пред репортери. „Разработихме конкретни пакети от санкции както за руския елит, така и за членовете на техните семейства“.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА; БГНЕС