Гуто Хари бе назначен, за да вдигне рейтинга на британския премиер сред редица политически скандали

Британският премиер Борис Джонсън тананикал хита на Глория Гейнър "I Will Survive", заяви днес новият му директор по комуникациите, преди да обсъди своето назначение, което има за цел да повиши отново рейтинга на министър-председателя след поредица политически скандали, съобщи Ройтерс.

Гуто Хари, който беше назначен в събота за новия директор по комуникациите на премиерската канцелария, каза в първото си интервю, че двамата са започнали да пеят, след като той попитал Джонсън дали може да оцелее.

Хари, бивш журналист от Би Би Си, е работил за Джонсън, когато е бил кмет на Лондон. Той разказа за срещата им пред уелския новинарски уебсайт Golwg360.

Управлението на Джонсън е в криза. Британците се разгневиха заради поредица от партита за по чашка, организирани в резиденцията му на "Даунинг стрийт" 10 по време на локдауните заради коронавируса. Този скандал се разрази след други грешни стъпки на британския премиер.

Говорителят на министър-председателя отказа да коментира, когато бе попитан за разговора на Джонсън с новия му директор по комуникациите и дали са изпели песента.

"Няма да навлизам в подробности за частни разговори. Но както може би очаквате, те са стари колеги", каза говорителят.

Източник: БТА