"Няма да има обективно разследване, докато Гешев е начело на прокуратурата", подчерта лидерът на "Да, България"

"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”.Така в студиото на „Твоят ден“ лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада на испанските власти по „Барселонагейт”, изпратен до МВР.

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.

„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз, разбира се, не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари. Тази фактология е известна от години, благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че  са дълбоко свързани с Борисов”. 

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със  записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там e очевидноq че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му тогава kd лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.