Вижте какво още разказа тя в студиото на „Здравей, България”

Ирина Бакалчева е украинка с постоянен адрес в България, която искаше да се евакуира, но не беше получила отговор от посолството и не се беше качила в автобусите, които превозваха наши сънародници. Малко по-късно тя успя да се прибере в България. В студиото на „Здравей, България” Бакалчева разказа за това, което е преживяла през последните дни.

НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО: Останалите в Киев българи

„Живея в малък квартал в Киев, който е на левия бряг на Днепър. Той е изкуствено направен от пясък остров, който е обкръжен с вода. Това е спален район, има жилищни блокове, училища и детски градини. Много хора казват, че оттам може да започнат като обкръжават града. Там са останали всичките ми познати”, каза тя.  

По думите й към момента евакуацията оттам е почти невъзможна. „Когато няма комендантски час, може да се стигне до гарата, но е невъзможно да се качиш на влак, освен ако не си само с някаква малка раница”, добави Бакалчева.

Продължават тежките боеве на много места в Украйна

„Имам вяра, нещата не могат да останат така. Те ще срутят държавата. Хората в Украйна ще се борят докрай, няма да се предадат”, категорична бе тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.