"Бункерите са нашето спасение", спделя Наталия Луценко

За 10-а поредна нощ украинската журналистика Наталия Луценко вместо у дома си спи в бомбоубежището на телевизията, където работи.  На този етап от войната е сигурна само е едно - за нищо на света няма да остави работата, в която вярва и града, който обича. 

"Току що излизам от бункера, защото ситуацията днес е много напрегната. Бункерите са нашето спасение, стените са много дебели и там е най-сигурно. Успяват да изпълнят предназначението си. Ето така работим – от офиса веднага стягаме багаж и бягаме в бомбоубежището", разказва Наталия. 

В Киев става все по-тежко. "След инцидента в Запорожката атомна електроцентрала, вече ни бомбардират постоянно по въздух. Взривовете не спират. За щастие нашите военни сили успяват да отблъснат повечето атаки на руснаците. Електроцентрaлата вече е под техен контрол, но поне към този момент продължава да работи, благодарение на служителите там. Но нещата не са никак добре – сраженията там са доста ожесточени, което е много опасно", твърди журналистът. 

По думите й атаките стават все по-агресивни и чести. "В Киев успяваме да отстоим позициите си, но много други градове бяха почти разрушени. Не мога да си представя, че могат да станат и още по-агресивни, просто не знам накъде повече може от това", споделя Наталия Луценко. 

Подробностите гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.