Това заяви британският вицепремиер Доминик Рааб

Конфликтът в Украйна може да продължи месеци, дори години. Това заяви британският вицепремиер Доминик Рааб. По думите му международните съюзници трябва да демонстрират "стратегическа издръжливост", за да е сигурно, че руският президент Владимир Путин ще се провали, предаде Ройтерс.

„Нашата мисия е със съюзници да гарантираме, че Путин ще се провали в Украйна, а това ще отнеме известно време -  говорим за месеци, ако не за години. Затова трябва да демонстрираме известна стратегическа издръжливост, защото това няма да свърши за няколко дни”, отбеляза вицепремиерът.

Зеленски: Русия се готви да бомбардира Одеса

В отговор на въпрос на журналист от телевизия "Скай нюз"  Рааб каза още, че приказките за нараснала опасност от това Русия да използва ядрено оръжие при нашествието си в Украйна са опасна политическа риторика.

Той уточни, че това е отклоняване на вниманието от истинските проблеми, а те са, че е налице незаконно нахлуване и то не върви по план.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.