Идеята е центърът да събира хуманитарна помощ от цяла Европа

Европейският логистичен център за хуманитарна помощ на границата с Румъния вече заработи, като очаква първи доставки. Проектът за изграждането на Европейският логистичен център за хуманитарна помощ вече е готов. Изпълнението му обаче ще отнеме време. А дотогава, доставките ще се съхраняват в осем халета с площ от около 2000 квадратни метра. Идеята е в  центъра да се събира хуманитарна помощ от цяла Европа. Първата доставка пристигна днес.

Продуктите ще се използват с приоритет от украинците в Румъния. При нужда обаче част от складираната тук хуманитарна помощ ще се изпраща и в съседна Молдова.

Бежанският поток от Украйна не спира

На  повечето от хората, които пристигат в Румъния им се налага да прекарат поне няколко часа в палатка. Под открито небе. Малцина се тези, които имат покрив над глава си.  Част от тях – нощуват тук. Преди войната това е било мотел. След началото й - мястото е превърнато в  бежански център.  

Малко са местата по границата, в които украинците могат да имат собствена стая, баня, а и да спят на легло, а не на матрак на земята. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.