Той не е оптимист за строителството на АМ "Струма"

„Предвижда се намаление в цените на винетките, те плащат 2/3 от сумата. Това не е честно – в другите страни 2/3 от нея се плащат от тежкотоварните превози”, Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. 

„Договорили сме цена за АМ "Струма", която сега едва ли би могла да бъде договорена, но далеч не съм оптимист, защото вариантът е неприемлив за еколозите. Ако получим одобрение, строежът ще свърши за три години”, каза ресорният министър.

Сандов: Не знам дали ще бъде съборен строежът на „Алепу”, може да се зарине

По думите му процедурата е напреднала, но се чака оценка на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

„Чакаме положителен отговор от екологичното министерство и за тунела под Шипка. Имаме оферта от изпълнителя, според която след 4 години и 2 месеца след одобрението на проекта, тунелът ще бъде завършен. Чакаме само екологичната процедура да завърши”.

Отново спор между управляващи и опозиция заради магистрала „Хемус”

Автомагистрала „Хемус” ще бъде готова в цялостния си вид през 2027 г., увери Караджов и нарече отсечката „странна птица”. По думите му строителството там не е спряно.

"Не са спрени процедурите, възложени чрез ин хаус. По същите процедури се строи и пътят Ботевград – Видин, каза още министър Караджов.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.