Началото на сезона за големите европейски клубове започна още преди няколко седмици.

Началото на сезона за големите европейски клубове започна още преди няколко седмици.

Тимовете навлизат в ритъм и е време да си проличи кой отбор в каква серия от мачове навлиза. Английската Висша лига стартира в средата на август и вече се забелязват основните черти на доста от водещите тимове. Не на всички обаче. Отборът на Манчестър Юнайтед има големи цели за настоящия сезон и има много време, за да се опита да ги изпълни, но част от феновете на тима вече са разтревожени и дори някои от тях пожелаха оставката на Жозе Моуриньо.

Не е ясно само на какво се надяват тези фенове, понеже Моуриньо едва ли ще подаде оставка след 2-3 лоши мача, а и ръководството със сигурност няма да го махне от поста, заради няколко последователни загуби. Така че, може би, най-добре ще бъде тези фенове да подкрепят тима си и да изчакат, понеже няма как „машината” на „специалния” да не заработи! Един от най-популярните букмейкъри Palms Bet даде много примамлив коефициент за шампионска титла на Юнайтед. За да разберете повече за букмейкъра е хубаво да прочетете експертното ревю на Nostrabet за Палмс бет.

Отборът все още търси своя облик

Преглеждайки състава на Ман Юнайтед, личат имената на много големи футболисти като Руни, Ибрахимович, Де Хеа, Михтарян, Погба … Списъкът с имена е дълъг, но напълно приляга на отбор от ранга на Манчестър Юнайтед. Все още обаче, тези индивидуалности не са се сработили както трябва. Жозе Моуриньо има върху какво да работи, що се отнася до играта на тима, а това несъмнено е в главата му. Рано или късно отборът ще заиграе силно, въпросът е какво ще се случи дотогава, колко точки преднина ще имат лидерите в класирането и къде ще се намира в този момент Манчестър Юнайтед? Началото на сезона беше много добро, „червените дяволи” спечелиха и трофея Къмюнити Шийлд, завоюваха и победи в първенството, но след това дойде и лошата серия, след която някои фенове застанаха срещу треньора. Едно е сигурно – рано е за уволнения и надеждите им няма да бъдат оправдани към този момент. С оглед на това колко време беше дадено на Луис Ван Гаал, то можете да бъдете сигурни, че Моуриньо разполага с много време, за да направи това, което всеки един фен на Манчестър Юнайтед желае – да печели трофеи! Просто феновете на Юнайтед трябва да са наясно, че ако Моуриньо си тръгне, проблемите пред отбора ще се задълбочат, понеже към момента няма свободен специалист, който да замени подобаващо португалеца. Да, някои фенове подкрепят Райън Гигс за треньорския пост, но въпреки че е легенда на клуба, това не дава сигурност, че Гигс ще поеме диригентската палка и Юнайтед ще печелят мач след мач с разлика! Жозе Моуриньо е опитен треньор и със сигурност ще изгради точния облик на отбора, за да може победите да дойдат.

Влиянието на съдиите

Влиянието на съдиите в мачовете на Юнайтед е още една от горещите теми. В интерес на истината, нападките на Моуриньо върху реферите имат своите причини, понеже ако се вгледаме по-детайлно в ситуациите, за които Моуриньо претендира, можем да сме сигурни, че Манчестър Юнайтед беше ощетен. Само за пример ще отбележим две ситуации. При загубата от Фейенорд в Лига Европа, единственото попадение за холандците беше от положение на чиста засада. В мача на Юнайтед срещу Уотфорд, от Висшата лига, първото попадение за домакините дойде след фаул срещу Марсиал, който реферите не видяха, или просто не отсъдиха. Моуриньо правилно критикува реферите, но и ясно заяви, че не той може да подобри тяхното представяне, той може да подобри представянето на тима си. И точно това трябва да направи. Португалският специалист в нито един случай не обяви, че даден мач е загубен заради съдийско решение! Моуриньо просто отбелязваше, че съдиите трябваше да бъдат по-внимателни, а че отборът му е играл слабо и заслужено е загубил – това не отрече! В крайна сметка след мача за купата срещу Нортхямптън, Моуриньо заяви, че не му е работа да коментира съдиите и грешките им и заяви, че спира с обясненията си по техен адрес след мачовете на тима. Дали това ще стане наистина, времето ще покаже.

Влиянието на лидерите в тима

Особено важно е за всеки тим да има своя лидер, играч, който да поведе своите съотборници в трудните моменти. Такъв за Юнайтед би трябвало да е Уейн Руни. Вместо това Руни показва много слабо представяне за Юнайтед в последните мачове и е цяло чудо, че треньорът му гласува толкова голямо доверие. Със сигурност от Руни се изисква повече. Същата е и ситуацията при Пол Погба. Той се превърна в най-скъпия трансфер в историята на футбола, така че тежестта върху него е доста голяма и въпреки всичко, Погба има класата да се справи. Михтарян също попада в графата с играчите, които все още не са блеснали. Ибрахимович стартира добре сезона с екипа на червените, но като опитен нападател и лидер, Златан трябва да приеме повече отговорности. Всичко с времето си. Несъмнено Моуриньо е наясно с всички тези факти за своя отбор и ще направи всичко по силите си, за да извлече максимални ползи от всеки един свой футболист по време на сезона!

За любителите на залаганията

Така и така говорим за Манчестър Юнайтед и представянето им, защо не да отбележим и някои интересни залози, които може да заинтригуват почитателите на онлайн залаганията.