Гинка Василева губи съпруга си, месеци след като получава страшната диагноза

Гинка Василева е болна от рак. Родена в Тутракан, от години живее в София. През март миналата година й откриват рак на шийката на матката. Следват операции и химиотерапии. Няколко месеца по-късно Гинка губи съпруга си Никола, който издъхва заради усложнения след COVID-19. Остава сама с 11-годишния им син Никола и болестта си. Предстои й химиотерапия в Турция, за което са й нужни средства.

„Гинка е моя дългогодишна приятелка, познаваме се от 10-ина години. Миналата година тя се сблъска с диагнозата рак на шийката на матката. Последва операция, химио- и лъчетерапия, което пък увреди бъбреците й. Към днешна дата семейството на Гинка помага с отглеждането на сина й, докато тя е в София и се бори с болестта. Българските лекари не дават надежди за излекуване. Разговаряли сме обаче с турска клиника и от там казват, че има надежда за нея. Гинка обаче няма финансовата възможност да се справи сама”, споделя нейната приятелка Петя Колева.

Създадена е група във Facebook, където се набират средства. Всички желаещи да помогнат могат да го направят на страницата или директно по разкритата банкова сметка:

BIC: STSABGSF

IBAN BG77STSA93000028718173

Титуляр: Гинка Колева Василева

Можете и на PayPal

ginka.vasileva1974@gmail.com

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.