В началото на март Швейцария обяви финансови мерки срещу руски граждани и компании

Швейцария досега е замразила фондове и активи за около 7,5 милиарда швейцарски франка (8,03 милиарда долара), попадащи в обхвата на санкциите, наложени срещу руски лица в отговор на инвазията на Москва в Украйна. Това заяви Ервин Болинджър, старши служител в Държавния секретариат по икономически въпроси (SECO), отговарящи за санкциите, предаде БТА

"В момента около 7,5 милиарда швейцарски франка са блокирани въз основа на наложените санкции срещу Русия", каза Болинджър.

Кремъл не разбира защо САЩ са наложили санкции на дъщерите на Путин

В началото на март Швейцария обяви финансови мерки срещу руски граждани и компании и замрази техните активи. Мерките включват забрана за транзакции с Руската централна банка, изключване на руски банки от международната система за разплащания SWIFT и забрана за експорт на редица стоки за Русия. Сред засегнатите стоки са такива, които "биха могли да допринесат за засилването на руския военен и технологичен потенциал или за разработки в отбранителния сектор или сектора на сигурността", които се употребяват в авиационната и космическата индустрия, както и някои стоки и услуги в петролния сектор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.