Новината беше обявена от главният изпълнителен директор на мрежата Парадж Агравал

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица се сдоби с над 9 процента от Twitter, няма да влезе в борда на директора на компанията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Новината беше обявена от главният изпълнителен директор на Twitter Парадж Агравал чрез туит. Тя идва, след като през уикенда Мъск в серия туитове предложи няколко възможни промени в компанията, включително и отказ от реклами. През 2021 г. близо 90% от приходите на Twitter са дошли именно от реклами.

Forbes: Илън Мъск е най-богатият човек в света, за пръв път изпревари Безос

Сред другите екзотични предложения на Мъск беше централата на компанията да стане приют за бездомни, както и да се направи възможно плащането с криптовалутата доджкойн, която Мъск подкрепя от няколко месеца, макар и мнозина да я считат за несериозно начинание.

"Илон трябваше официално а стане част от борда на 9 април, но той самият сподели в този ден, че няма да се присъедини", написа Агравал в съобщение до служителите на компанията. "Смятам, че така е най-добре", допълни той, без да дава обяснение за решението на Мъск. Шефът на "Тесла" отговори на поста на Агравал само с емотикон.

Акциите на "Туитър" скочиха с 27% на 4 април, когато стана ясно, че Мъск е закупил 9% от компанията, но през следващите дни спаднаха със 7,5 на сто.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.