Притесняваме се, че жилищата ще станат толкова скъпи, че ще са недостъпни за населението, допълва той

"Има ръст на курортните имоти, така хората искат да съхранят спестяванията си заради огромната инфлацията. Това е единственият механизъм да се съхрани стойността на парите. Предвиждаме следващите месеци цените на имоти в София да скочат между 15 и 18% заради инфлацията. Очаква ни цялостно сериозен ръст на имотите - около 20%". Това заяви Георги Шопов, Председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи за "Твоят ден".

Според него инфлацията води до период на инерция при доходите на хората и се намалява покупателната способност. "Притесняваме се, че жилищата ще станат толкова скъпи, че ще са недостъпни за населението. Имаме 35 лева нарастване на себестойността за материали", обясни той. И споделя, че инфлацията е непредвидима, а това ще е така още месец-два.

"Недостиг на материали няма, проблем е неяснотата на цената. Обществени поръчки не могат да стартират също по тази причина", посочи Шопов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.