Журналистът споделя впечатленията си от хитовата украинска продукция, която зрителите на NOVA ще могат да гледат от 18 април всяка делнична вечер в 23.30 ч.

В студиото на „Здравей, България“ гостува журналистът Найо Тицин, който коментира политическата сатира „Слуга на народа“ и пътя на Володимир Зеленски от сцената до политиката.

„Поздравления за NOVA телевизия, която е откупила правата и ще покаже сериала и филма „Слуга на народа“, защото е добре да ги видим в този конкретен момент. Гледах го с леко свито сърце, тъй като виждам този човек от преди пет-шест години, когато е продуцирал и снимал филма и който е имал съвсем друга идея за живота. Минути преди или след това виждаме същия този човек да призовава Запада и НАТО до помогне в битката им за отстояването на свободата на Украйна. Ужасно е да наблюдаваме този лъскав европейски град в сериала и след това да констатираме разрушението на десетките градове от руската армия под ръководство на Путин“, споделя мнението си за сериала, на фона на ежедневните новини за войната в Украйна журналистът.

Скоро по NOVA: „Слуга на народа“ – Володимир Зеленски в ролята, проправила пътя му в политиката

„Градът не е основен герой, но има достатъчно екстериорни кадри и снимки, за да си дадем сметка, че това е едно спокойно и хубаво място, където добре живеят хората. Има мир и проблемите на президента не са свързани с това да моли за оръжия света. Сериалът е близък до българската публика и до публиката на близкия комунистически блок, защото проблемите, с които се сблъсква новоизбрания президент Голобородко, в ролята изпълнена от Зеленски, са същите при всички посткомунистически държави. Това е отгледаната от тайните служби на комунистическите държави мафия, която контролира по един или друг начин политическата върхушка. Това са също така самите бивши служби, които като кукловоди се опитват да държат нещата в свои ръце. Изведнъж сякаш от никъде се появява един човек, който е далеч от тези схеми, вижда безобразията и иска да ги промени. В началото не е в час с администрирането на държавата, но по-важно е, че е с чисто сърце и иска да промени тази държава и тези системи. Във филма постига това“, коментира Найо Тицин.

Eксклузивно: Нова Броудкастинг Груп ще представи в България хитовия сериал „Слуга на народа“ с участието на Володимир Зеленски

„В началото когато Зеленски спечели изборите през 2019 г. с висок процент от народа, който гласува за него, имаше коментари, че е популист, тъй като от телевизионния екран се качва на политическата сцена. Но той не е Бепе Грило от Италия с истински националистически виждания или не е шоумен, който се носи на вълната на национализма. Това е актьор, който изиграва предисторията на Президент. Това много добре сработва в украинското общество, тъй като те са го видели като президент, припознали са го като такъв. Според украинците, той иска да промени пороците на това отвратително наследство от комунизма. Наблюдаваме израстването на този усмихнат и симпатичен човек, който се променя чрез сериала. Това е уникален пример, как не изкуството имитира живота, а как изкуството дава началото и е предвестник за промяна. В последствие животът развива този образ. Филмът и сериалът трябва да се гледат, за да видим Украйна мирна и благополучна. Преди няколко години и тук беше направен подобен сериал, не комедиен, но се опитваше да разказва за подобен тип схеми. В България обаче тези, които контролират тези схеми успяха да спрат втория сезон на сериала „Четвъртата власт“, но в Украйна „Слуга на народа“ имаше няколко сезона и след това бе избран президент, който сега е лидер на свободния свят“, разказва журналистът за началото на политическата кариера и известността на Зеленски придобита в началото чрез изкуството.

Очаквайте телевизионния сериал „Слуга на народа“ от 18 април в 23:30 ч. по NOVA, както и филма, базиран на неговия сюжет в телевизионната програма на Нова Броудкастинг Груп.