Преди 4 месеца автомобил прегази мъж в Каварна

Мъж е бил убит от автомобил на пътното платно, докато върви към работното си място. Инцидентът е станал в Каварна. Видеозапис от камерата на съседна бензиностанция е уловил момента на произшествието, а на кадрите се вижда как шофьорът прегазва мъжа. Случаят е отпреди близо 4 месеца, но въпросният шофьор не е с отнета книжка и продължава да се движи по улиците, въпреки че тече разследване.

Той е бил задържан от полицията, а пробите за наличие на алкохол и наркотици са били отрицателни. След това е бил освободен, което шокира роднините на починалия.

 „Срещнах го и го попитах как изобщо кара кола след случката, а той ми отговори с нагъл тон: „И какво от това? Това не ми позволява да карам кола ли?”, каза Кристиян Костадинов, син на починалия мъж.

Потърсихме шофьора, но той отказа да коментира случилото се пред камерите ни. От Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че разследването в досъдебното производство не е приключило и че вече са разпитани свидетелите по случая. Изготвени са и множество експертизи, но тепърва предстои заключението на очен лекар, тъй като се предполага, че шофьорът има зрителен проблем.  

А от „Пътна полиция” съобщават, че до момента на този участък не е имало подобни произшествия.

„Участъкът не се характеризира, като авариен. Пътното платно е достатъчно широко - над 14 метра. То е четирилентово”, каза Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" към МВР – Добрич.

Освен това районът е добре осветен. Остава обаче въпросът кое налага пешеходците да вървят по пътното платно.

„Това, че липсва тротоар, действително е предпоставка”, обясни Минев.

От Община Каварна съобщиха за NOVA, че през 2016 г. е извършен ремонт на пътното платно, но не имало искане или потребност от изграждането на тротоар, тъй като в района няма жилищни нужди, а само промишлени обекти.  Семейството на починалия обаче се надява на справедливо наказание.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.