Отбелязваме Деня на българската Конституция

Студенти и ученици седнаха на депутатските банки в Народното събрание. По повод 143 години от създаването на Българската конституция парламентът отвори врати за посетители. Те бяха приветствани от председателя на Народното събрание Никола Минчев, който поздрави и юристите за празника им.

"Да си пожелаем  българският парламентаризъм да върви напред и нагоре. Всеки да дава в тази насока какво може", заяви Минчев. Децата споделиха, че в НС им се струва прекрасно, като приказка. Най-много ги впечатлиха полилеите.

На въпрос какъв закон би гласувал, ако стане един ден депутат, момче отговор, че би искал в училищата на двора да не е цимент, защото като паднеш и много боли.

От своя страна Екатерина Михайлова - бивш зам.- председател на НС, посочи, че има оживление в българския парламентаризъм в последно време, тъй като е бил малко позаспал.

Присъстващите имаха възможност да видят на живо оригиналите на Търновската и Сребърната конституции. Поздрав за празника отправи и президентът Румен Радев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.