Необичайно е такива високопоставени фигури да се излагат на опасност, като се приближават толкова до бойното поле

Зам-командващият на 8-ма армия на руските въоръжени сили Владимир Петрович Фролов загина във войната в Украйна, съобщи руската агенция ТАСС. Той бе погребан в Санкт Петербург.

Новината беше потвърдена от губернатора на областта Александър Беглов. В надгробното си слово губернаторът каза, че Фролов "жертвал живота си, за да не чуват повече деца, жени и възрастни хора в Донбас бомбени експлозии.За да не чакат повече смъртта и когато излизат от дома си, да не се сбогуват като за последно”, каза Беглов в прощалното си слово.

Русия предупреди Запада да преустанови военната си и политическа активност в Арктика

Но повечето от обстрелите в Украйна се извършват от Русия. По време на войната бе съобщено за загинали няколко руски генерали и високопоставени военни. Необичайно е такива високопоставени офицери да се излагат на опасност, като се приближават толкова близо до бойното поле, а западни източници смятат, че те са правили, за да получат контрол върху операциите, които в някои райони са били блокирани.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС