Посрещаме Великден с топло време

Типично пролетно време ще очертае дните около Великден. В събота над страната ще мине студен атмосферен фронт – от запад на изток в хода на деня ще превали в западните, централните и североизточните райони. Валежите няма да са повсеместни, с по-скоро локални, на моменти интензивни с гръмотевици и риск от дребна градушка. Привечер облачността ще се разкъса с тенденция за слънчев Великден. Температурите в събота – сутринта от 6 до 11 градуса, следобед – между 18 и 23-24 градуса.

В неделя сутринта отново ще е сравнително топло с температури между 9 и 14 градуса. Денят ще е слънчев с минимална следобедна облачност. Валежи не се очакват, освен на изолирани места в планините на Югозапад. Времето ще е тихо и топло със стойности на термометрите следобед между 21 и 26 градуса.

От понеделник започва период с често променливо пролетно време с повече слънце сутрин и временни заоблачавания следобед с краткотраен, на моменти интензивен валеж с гръмотевична активност. Около четвъртък петък валежите ще са на повече места в страната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.