Кампанията „За баба и дядо с любов” успя да помогне на десетки нуждаещи се

Доброволци зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни продукти за великденските празници. Кампанията „За баба и дядо с любов” успя да помогне на десетки нуждаещи се, на които им се налага да живеят с под 12 лева на ден.

Тежките кашони с храна не затрудниха младите ентусиасти да дарят усмивка и нова надежда на  възрастните хора в най-светлите дни. В кутията са събрали основни хранителни продукти.

Лина е на 86 и от години живее сама. Родена е на високосна година, но не смята, че това й е донесло лош късмет. Разказва ни, че е живяла и като Пепеляшка и като принцеса.

„Много е унизително и сега ми е унизително да говоря за това, че след толкова години работа аз да мисля лекарствата ли да намаля, храната ли, просто е обидно”, заявява Лина.

Днес не се радва толкова на храната, колкото на вниманието, което получава.

„Спокойствие – това ми е най-нужно. Мога да си намажа филийката с малко маргарин и да хапна, но самотата не ми е приятна”, споделя Лина.

Това е и основната цел на Фондация „Данък добро”.

„Гледайки нея, аз виждам моите баба и дядо, въпреки че вече нямам такива. Има много хора, които са останали без свои баба и дядо и толкова много самотни възрастни хора, много ми се иска наистина да ги накараме да се усмихнат”, казва Жасмина.

Идеята веднага получава подкрепа от много доброволци.

„Продуктите, които събрахме, надхвърлиха всичките ни мечти и очаквания и бяхме подготвили едно малко пространство, което преля”, разказа Жасмина

А с помощта на Столичния патронаж продуктите стигат до хората в най-голяма нужда.

„Имат нужда най-вече от внимание. Не толкова за храната и услугите. Ние им пазаруваме, доставяме им лекарства”, разказа Мартин Георгиев – организатор Социален патронаж.

Лина е благодарна за всяка отделена секунда, която за нея се превръща в споделен празник.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.