Облачно със слаби валежи през уикенда

През почивните дни около 1 май времето ще остане нестабилно. В събота облачността почти през цялата светла част на деня ще е променлива, с възможни превалявания в Западна и Централна България. Условия за изолирани гръмотевични бури ще има в югозападните райони. Вятърът ще бъде по-осезаем около крайбрежието. Дневните температури ще варират между 16 и 21 градуса.

В неделя, първия ден на месец май, слънцето над страната ще е на повече места, най-вече - на Североизток. Облачността ще е минимална, с временни следобедни увеличения и възможен краткотраен пролетен валеж, най-вече в крайния Югозапад. Дневните температури, с леки колебания, ще са почти без промяна.

В понеделник ще е преобладаващо облачно и ветровито, но ще превали чак вечерта и във вторник. И през двата дни живакът в термометрите ще се колебае между 15 и 20 градуса.

От сряда до неделя ще е чувствително по-топло, с температури на места около и над 25 градуса. Ще има предпоставки за краткотрайни следобедни валежи, тук-там - с гръмотевици и риск от градушки.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.