Той е получил 5% от гласовете

Украинският президент Володимир Зеленски оглави читателската анкета TIME100, в която читателите на списание "Тайм" избират човек, който според тях заслужава да се появи в годишната класация на най-влиятелните хора на годината. Зеленски е подкрепен от 3,3 милиона души, което се равнява на 5% от гласовете.

"Когато започна руската инвазия в Украйна, Зеленски - комик без никакъв политически опит, преди да бъде избран за президент през 2019 г. - излезе на световната сцена и мобилизира лидерите да подкрепят Украйна", пише "Тайм" за избора на читателите си.

След украинския президент с 3,5% от гласовете се нарежда ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск. Третото място заема британският премиер Борис Джонсън (3,4% от гласовете). След това идват медицинските работници, които се борят с COVID-19. Президентът на САЩ Джо Байдън се класира едва на пето място с 3,1% от гласовете.

Списъкът с най-влиятелните хора, който се съставя от редакторите на списанието, ще бъде публикуван на 23 май.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС