Вижте информация на NOVA за случая

Продължава издирването на мистериозно изчезналия търговец на криптовалута Александър Алтънбашев. По информация на NOVA последният човек, с когото той е разговарял, е сестра му Теодора. Пред разследващите тя разказала, че в понеделник, около 10 ч. сутринта, го закарала в района на кино в столичния квартал „Младост”. Оттам той трябвало да тръгне по работа за Пловдив.

Полицията издирва търговец на криптовалути

Малко по-късно, Теодора Алтънбашева видяла мъж на около 30 години да влиза в жилището на брат ѝ, което е в съседство с нейното. Мъжът използвал ключ. Това уплашило жената, тъй като достъп до апартамента по принцип имала само тя. Попитала непознатия кой е и какво търси, но той си тръгнал с обяснението, че бърза много. Пред кооперацията го чакал джип, шофиран от жена.

Жилището на Александър Алтънбашев било разхвърляно, твърдят още източниците на NOVA. Предполага се, че е търсена информация за сметки на IT експерта, както и портфейла му за криптовалути.

Теодора Алтънбашева се опитала неколкократно да се свърже с брат си. При последния разговор той ѝ казал, че пътува към района на Бургас, без да уточни накъде точно. Жената се учудила, тъй като той не бил споменал за такова нещо по-рано. След това телефонът на мъжа бил изключен.

Подобно поведение не било типично за брат ѝ, разказала Теодора. Той бил изключително отговорен и съобщавал за всяко свое закъснение. Затова жената веднага подала сигнал на телефон 112.

Продължава издирването на изчезналия търговец на криптовалути

Разпитана е и приятелката на Александър - Кристина. Тя не споделила с разследващите да има информация той да е заплашван или да има бизнес проблеми.

Източниците на NOVA твърдят, че е направен опит телефонът на Алтънбашев да бъде засечен по мобилни клетки. Така се установило, че за последно апаратът е бил включен в района на Бистрица край София. Последният му разговор е с Ивайло Борисов, по прякор Ториното. За NOVA адвокатът на Борисов заяви, че двамата са приятели. По негови данни обаче Ториното не е последният човек, който е виждал Алтънбашев.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.