"Засега няма нищо ново и различно от това, което обсъждахме досега", посочи Буяр Османи

Продължаваме конструктивните си усилия за намиране на взаимно приемливо решение с България. Двамата премиери ни насърчиха да продължим разговорите и въз основа на този мандат ще продължим, но засега няма нищо ново и различно от това, което обсъждахме досега. Веднага щом имаме, ще ви информираме, каза външният министър на Северна Македония Буяр Османи, отговаряйки на журналистически въпроси след откриването на дискусията "Пътят към Брюксел", която се провежда в сряда в Скопие, съобщи МИА.

Османи посочи, че преди два дни на среща в Рим премиерите на Северна Македония  Димитър Ковачевски и на България Кирил Петков са насърчили продължаването на диалога и разговорите за намиране на взаимно приемливо решение.

Не мога да коментирам вътрешната динамика в Република България. Важното за нас е, че тук имаме позиция по тези въпроси, която сега продължаваме да комуникираме и се надявам, че ще  даде резултат, каза Османи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА