Зрители сигнализират за огромни неравности

На прага на летния сезон - експеримент на NOVA по магистрала „Тракия”. След сигнали от наши зрители за огромни неравности в отсечката между Нова и Стара Загора екипът ни реши да провери безопасно ли е пътуването, особено при разрешените 140 километра в час.

Отсечката, за която имаме информация, че създава рискове, е между 218 и 240 километри. Екипът ни се качва на магистралата от отбивката при Нова Загора и се движи в посока София. Целта е да провери какво е състоянието на пътя.

Огромни неравности се откриват след секунди в активната дясна лента. На първия възможен паркинг екипът ни среща Стоян Рангелов, който се занимава с поставяне на дограма. „Разглоби ни се ремаркето, паднаха му частите”, обясни той.

През миналата година в участъка са станали, според МВР, едва 43 катастрофи, без жертви и с няколко леко ранени. Това го поставя в списъка с безопасните отсечки. 

„Всички пътища трябва да са в добро състояние, но все пак не може държавата да си позволи в един единствен миг да направи всички. Участъците с концентрация на ПТП са приоритетни и първоначално ще се обърне внимание за отремонтирането им”, коментира Росен Рапчев от Държавната агенция за безопасност на движението.

Екипът ни потърси и Пътната агенция. Оттам отговориха, че са възложили на Института по пътища и мостове да обследва част от проблемното трасе - от километър 229 до 273-и.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.