За председател бе избран Емил Георгиев, предложен от БСП

Временна парламентарна комисия ще установява всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара инвестиции в енергетиката с компаниите Gemcorp и IP3 Corporation. Проекторешението, внесено от ПГ ГЕРБ-СДС, бе подкрепено със 160 гласа „за”, 5 „против” и 11 „въздържал се”.

Бориславова: Няма подписани ангажименти да приемем инвестицията на Gemcorp

За председател бе избран Емил Георгиев, предложен от БСП. Комисията ще е от 14 народни представители и ще е съставена на паритетен принцип с по двама депутати от парламентарна група. Ще работи в срок от един месец, като се очаква след проучванията и анализите да излезе с доклад за резултатите от работата си.

Нова проверка на ДАНС в компанията Gemcorp след сключения с правителството меморандум

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обясни преди представянето на проекторешението, че парламентът и обществото трябва да имат пълна информация какво точно е подписал на 23 март министърът на енергетиката Александър Николов в присъствието на министър-председателя, с кого точно го е подписал и какви са параметрите на въпросния меморандум.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА