Коментар на Георги Куртев, Иво Танев и проф. Николай Овчаров

В четвъртък гостите в „Пресечна точка” - предприемачът Георги Куртев, телевизионният водещ Иво Танев и археологът проф. Николай Овчаров, коментираха няколко теми.

В началото те споделиха своите спомени за Нери Терзиева. Журналистката почина тази нощ на 70-годишна възраст. Тя бе човек, който отстояваше с ум и сърце демократичните ценности в обществото ни. 

Втората дискутирана тема беше свързана с политическия сблъсък в парламента заради проблемите, свързани с преместването на украинските бежанци от хотелите по Черноморието в държавни почивни бази.

Тримата коментатори засегнаха и българското вето върху началото на преговорите за членство на Република Северна Македония в ЕС и опитите на френското председателство на Съюза да намери решение на кризата между София и Скопие.

За финал коментар беше направен за Деня на Ботев. България се прекланя пред делото на революционера и загиналите за свободата и независимостта на страната ни.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.