Двамата й синове са задържани

Съпругата на починалия мъж от Самоков заяви, че ще съди лекарите.

Припомням, че инцидентът се разигра в събота вечер, когато пациент в тежко състояние бе приет в спешния център в Самоков. По думите на лекарите след като близките на пациента Борислав Петров за разбрали за смъртта му, са нахлули в болницата и са ги пребили. 

Пред NOVA съпругата на починалия мъж - Маргарита Петрова, отрече това да е вярно. 

Нападнатият лекар от Самоков: Наложи се да се барикадираме, обмислям да напусна

“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, за да излезем навън. В един момент нямаше никой при него. Той остана сам с апаратурата. Никаво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София - не ни дадоха”, разказа Маргарита. Жената заяви, че синовете й нямат общо с побоя, тъй като те самите не са били в добро физическо състояние, след като научили за смъртта на баща им. 

“Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванаха доктора да го бия, а той се затвори в стаята”, заяви жената. 

Петрова обяви думите на лекарите, че съпругът й имал придружаващи заболявания, за “лъжа” и каза, че ще ги съди. 

Нападнаха медици от „Спешна помощ" в Самоков

За 24 часа в ареста са синовете на Маргарита. Именно те, смятат от полицията, са нанесли ударите на д-р Ал - Хакак. Според една от снахите на Маргарита, обаче, няма причина за това. 

“Няма за какво да е задържан съпругът ми. Нямаше бой, само паника. Това е някаква грешка”, каза жената. “Не са удряли докторите, те само попитаха какво става вътре”, поясни тя и отрече да са чупили апаратура. 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.