Актрисата коментира героинята си драматичната поредица „Лъжите в нас“, смелостта да се опълчиш на насилник и уроците, които предава на дъщеря си

За промяната й след превъплъщението в Цвети от „Лъжите в нас“

„Героинята ми Цвети беше изключително полезна за мен, защото влязох в дълбочината на проблемите на тази героиня. Осъзнах, че и аз имам нерешени проблеми, които са доста мъчителни. Не са ми се случвали подобни неща, но има и неща, които ми се препокриват. Героинята ми стана толкова близка, че на моменти забравях коя съм аз самата. Много динамично се снимаше и когато виждах мъжа си в сериала (актьорът Свежен Младенов), не го гледах с много добри очи. Чувствах го като лош човек, а ние сме много добри приятели и партньори в живота. Влязох доста навътре и ми се препокриха образите“, разкрива актрисата в "На кафе".

„Това е изключително мъчително изживяване за жените, поставени в ситуациите на насилие. Ако аз съм помогнала на поне една жена да събере смелост да признае за това, което й се случва на самата нея, то това ще е по-силно от някаква зависимост. Обикновено тя е толкова прикрита за околните, че те не могат да разберат, че тя има проблем. Насилието не е като алкохолизма и наркоманията, които си личат. Зависимостта от един насилник, която е като движеща сила, е много по-трудна за преодоляване“, коментира смелостта да признаеш и да се опълчиш на насилието Милена.

Свежен Младенов и Милена Аврамова: Насилието в „Лъжите в нас“ е изкривена представа за любов

За ролята й на майка

„Дъщеря ми гледа сериала с интерес, защото според мен той носи послание. Аз я уча на много неща, които са реални. Искам да я сблъскам с реалността, защото рано или късно, надявам се да не и се случи, но ако и се случи да може да различава доброто от злото. Трябва да знае, че не е правилно един мъж да се отнася по този начин с една жена и с децата си“, разказва за уроците, които предава на дъщеря си.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.