Това обяви министърът на отбраната Драгомир Заков в кулоарите на парламента

Военната и националната сигурност на България не са били компрометирани от малкия самолет, който прелетя през няколко държави и накрая кацна в Търговище. Това обяви министърът на отбраната Драгомир Заков в кулоарите на парламента. На закрито заседание Заков и вътрешният министър Бойко Рашков отговаряха на въпроси на депутатите за двумоторният, витлов самолет, който миналата седмица влезе в българското въздушно пространство и прелетя стотици километри без летателен план. По-късно беше открит изоставен на старо летище, а екипажът му все още се издирва. 

“Абсолютно адекватно следване на процедурите и тогава, когато ВВС трябваше вече да се намеси с изтребител - задачата беше изпълнена. Аз го казах няколко пъти с риск пилота да не може да се върне навреме в Граф Игнатиево преди буря. Къде е преминал самолета тепърва ще бъде установено от следствието, но това, което заявих и съм го казал публично, не е имало каквото и да било компрометиране на военната сигурност на страната и на националната сигурност”, категоричен бе Заков. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.