Демонстрациите са против кабинета "Петков" и цените на горивата

Граждани излязоха на протест срещу цените на горивата на площада пред храм-паметник "Александър Невски". Исканията им са литър дизел и бензин да струва под 2 лева, а литър газ - по-малко от 1 лев. Демонстрацията беше подкрепена от обединения транспортен бранш у нас. 

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Протестиращите скандираха “Оставка”. 

Пред задния вход на Народното събрание протестираха симпатизанти на ДПС, които също искат оставката на кабинета "Петков". При тях излязоха депутати от ДПС, включително Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

На въпрос за какво е знак присъствието на Пеевски на протеста, той не пожела да отговори. По-късно заяви пред демонстрантите, че е срещу мафията, премиера и Иво Прокопиев. Той беше посрещнат с овации от протестиращите от ДПС.

На въпрос как ще гласува ДПС на вота, Карадайъ потвърди, че партията ще бъде силна опозиция и ще гласува за премахването на кабинета „Петков”.

На същото място се събраха и привърженици на партия “Възраждане”, които също настояват правителството на Кирил Петков да сдаде властта. 

По-късно протестиращите срещу цените на горивата и симпатизантите на ДПС се присъединиха към протеста на „Възраждане”.

На място има засилено полицейско присъствие. 

 

 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.