„От дискусията за вота на недоверие стана ясно, че държавата е добре управлявана", отбеляза той

„Нашият премиер се казва Кирил Петков. Към момента не планираме смяна на подхода”. Това заяви депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в студиото на „Здравей, България”.

„От дискусията за вота на недоверие стана ясно, че държавата е добре управлявана, макроикономическите показатели са повече от добри. Основанията на вота бяха направени на пух и прах. Няма основание за смяна нито на премиера, нито на кабинета. В голямата си част кабинетът работи много добре”, каза още той.

Йорданов: Възможни са разговори с ПП, няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Депутатът коментира думите на Тошко Йорданов от ИТН за желание за преговори, ако Петков не бъде премиер. „Г-н Йорданов прави това, защото знае, че ако отиде на избори, партията му няма да влезе в парламента. Опитва се по всякакъв начин да се задържи във властта. Неговото условие е да се обезглави лидерството в ПП. Това не е потенциален сценарий”, категоричен беше Сабрутев.

Той запита: „Според вас би ли било по-различно ново правителство със старите партньори, при условие, че вече видяхме какъв е принципът на работа на ИТН? Не забравяйте, че това е трети парламент, в който се получават подобни саботажи. Би ли било едно ново правителство с ИТН по-стабилно от предишното?”.

Румен Гечев: Преговорите с „Газпром” няма да са условие на БСП за съставянето на нов кабинет

„Целим да намерим народни представители от ИТН, които искат да продължат делото, което започнахме и да направим всички планирани хубави неща за държавата", каза още той.

„Народните представители трябва да бъдат свободни хора. Народът ни е гласувал доверие, за да влезем в парламента и да управляваме държавата. Ако ние трябва да слушаме някой, особено човек, който стои в тъмна стая и се появява от време на време на черния екран, не мисля, че това е добър вариант”, коментира Венко Сабрутев.

Той беше категоричен, че в „Продължаваме Промяната” няма еднолично управление.

„Това, което направихме, е, че спряхме кранчетата и се оказа, че има пари за много по-високи лекарски и учителски заплати, за по-високи пенсии и безплатни детски градини”, добави той.

Според него от партията не искат държавата да влиза в спиралата на кризите. „Първи приоритет в този момент е продължаване на работата на този кабинет. Това, което предстои днес и утре, е връчване на мандат за съставяне на правителство. Към момента това е темата на деня”, отбеляза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.