Споиред него актуализацията на бюджета е достатъчно балансирана

„Най-тежките сценарии са избегнати – масово увеличение на разходи или намаление на приходи по ДДС с диференцирани ставки за плодове зеленчуци и т.н. няма да има такива диференцирани ставки.” Това съобщи в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от ДБ Владислав Панев, член на Бюджетната комисия в НС.

„Мисля, че актуализацията на бюджета е достатъчно балансирана с оглед възможностите на държавата,” посочи Панев. Той напомни, че положението е трудно в целия свят. И че правителството прави оптималното.

На въпрос ще бъде ли компенсиран бизнесът, Панев отговори, че компенсациите ще продължат, но няма да е фиксирано в закон. "Тъй като това до голяма степен ще предопредели евентуални загуби на държавните, и не само държавните, енергийни компании."

По отношение на настояването за повишение на заплатите в Селскостопанската академия, той коментира, че е много вероятно това да се гласува. А за механизма за подкрепа на домакинствата с 25 ст. за гориво каза: "НАП трябва да е готова как точно ще бъдат отпускани тези 25 ст. Не е работа на депутатите, а на НАП и изпълнителната власт."

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.