Температурите в района достигнаха почти 40 градуса

46 имигранти са загинали в ремарке на камион в покрайнините на американския град Сан Антонио. Още четирима са починали по-късно в болница. Десетки други, сред които и деца, са настанени в лечебни заведения.

В една от най-ужасяващите трагедии при превозване на имигранти, които щатът Тексас е виждал, десетки бяха открити мъртви след топлинен удар. Според разследващите магистралата до мястото на инцидента е често използван коридор за трафика на имигранти от мексиканската граница.

„Тази вечер сме изправени пред една ужасяваща човешка трагедия. Това са хора със семейства, които просто са се опитвали да си осигурят по-добър живот”, каза кметът на Сан Антонио Рон Ниренберг.

Около 18 часа в полицията в града е постъпил сигнал за предполагаема контрабанда на хора. Работник от населеното място, минаващ покрай  мястото на инцидента, чул викове за помощ и сигнализирал властите.

Когато пристигнали, полицаите открили мъртво тяло на земята зад ремаркето и открехната врата, зад която имало още десетки пострадали и молещи за помощ. Хоспитализираните  са страдали от изтощение и дехидратация, след като са станали жертва на ужасяващите условия. „Пациентите, които открихме там, бяха горещи на допир. Бяха претърпели топлинен удар и страдаха от силна умора. Никъде в камиона не открихме вода, нямаше и признаци да е работил климатик вътре”, отбеляза началникът на Пожарната служба в Сан Антонио Чарлз Хууд.

Температурите в града, който се намира на около 250 километра от мексиканската граница, достигнаха над 39 градуса през последните дни, според данни на Метеорологичната служба. Пожарникарите успели да транспортират 16 души, 4 от които деца. Всички те били в съзнание по пътя им към болницата. Властите съобщиха, че по случаят ще започне федерално разследване, а засега са задържани трима души.

Стотици марокански мигранти щурмуваха границата с Мелиля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА