Според депутата от изслушването в НС не е станало ясно кой е взел решението за изгонване на руските дипломати

ГЕРБ-СДС биха се отзовали на покана за разговори за подкрепа на бъдещ кабинет, но такава към момента не е отправена. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът Александър Ненков.

"Дали ще постигнем някакво съгласие, дали ще може да има някакъв компромис, е друг въпрос. Но за да се стигне дотам, най-малко трябва да се намали това напрежение, да се спре с реториката за мафия и мутри. Това са епитети, които не допринасят за търсенето на диалог", подчерта народният представител.  

Той коментира премиерът в оставка, за когото БСП поставиха условие да не е номинация на ПП за министър-председател отново. „Ние считаме, че специално Кирил Петков е изключително вреден човек. Вглъбен в желанието си да е премиер, той е готов на всяка цена да използва всякакви методи”, смята Ненков.

Според него се случва това, за което от ГЕРБ са предупреждавали - коалицията, която управляваше до скоро, е сглобена на "база на омразата и отрицанието”. 

Какво ще се случи оттук нататък, зависи от коалиционните партньори, смята още депутатът. Той припомни позицията на партията, изказана от лидера Бойко Борисов - че ГЕРБ като цяло е готова на преговори в търсене на правителство с прозападно мислене.  

По казуса с изгонването на руски дипломати Ненков каза, че от изслушването на Петков в НС в сряда не е станало ясно кой е взел решението, нито какви са аргументите за него. "Може едно хубаво действие, което наистина е в интерес на нашата държава, по такъв начин да се опорочи, че въсщност да постави повече въпроси, отколкото отговори", посочи Ненков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.