По думите на депутата партията продължава да очаква подкрепа от БСП

Националният съвет на „Продължаваме Промяната" ще обсъди кандидатури за премиерския пост в евентуално бъдещо правителство, различни от тази на Кирил Петков. Това обяви в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът Пламен Шалъфов.

В лично качество Шалъфов заяви: „Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията с изгонването на 70 руски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”.

Нинова: БСП няма да възобнови преговорите с Кирил Петков

Депутатът подчерта, че партията му продължава да очаква подкрепа от БСП - „както сега, в евентуално формиране на нов кабинет, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални предсрочни избори”. 

„Предвид събитията от вчера, явно имаше нужда от доизчистване на някои детайли и точно това се случи на лидерско ниво между Кирил Петков и Корнелия Нинова”, допълни депутатът.

В отговор на въпрос дали президентът Радев лъже, че е нямал информация за изгонването на дипломатите, Шалъфов каза: „За мен беше много подвеждащо това, което той заяви пред медиите. Когато е дал мандат на свои представители да участват в Съвета за национална сигурност и те са изслушали докладите, били са на дискусиите и са чули препоръките на службите, няма как да казва, че самият той не бил знаел и е учуден”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.