Това е особено важно с оглед на западните санкции, подчерта той

Кремъл отново ще заложи на промишления шпионаж за развитието на Русия, която е подложена на тежки санкции от страна на Запада, предаде ДПА.

"Както в миналото, така и сега, един от приоритетите в работата на външното разузнаване е да подкрепя развитието на индустриалния потенциал на страната", заяви руският президент Владимир Путин в четвъртък вечерта по време на посещение в централата на Службата за външно разузнаване (СВР), предавано по държавната телевизия. Това е особено важно с оглед на западните санкции, подчерта той и допълни, че работата на агентите е една от най-важните.

Путин: Русия е отворена към диалог за неразпространението на ядрени оръжия

По думите му те трябва не само да придобиват информация от индустрията, на и да създават основата за стратегическо планиране и анализ на международните процеси.

Визитата на Путин в централата на СВР е по повод 100-та годишнина от създаването на службата. Самият руски президент е бивш служител на КГБ, подвизавал се през 80-те години на 20 век в Източна Германия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

 
Източник: БТА