Вицепремиерът в оставка нареди проверки на Комисията за защита на потребителите

От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги. Това обяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова. Причината е приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното, посочват от БСП. 

Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за хляба и брашното

"Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме", каза Нинова. Тя нареди проверки на Комисията за защита на потребителите. Проверките потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона.

ЦЕНАТА НА ХЛЯБА: От бранша се надяват актуализацията на бюджета да бъде подкрепена в НС

„С това изпреварващо влизането в сила на закона действие търговците показват, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за намаляване на цените“ отбеляза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората", заяви още вицепремиерът Нинова. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.