Юбилейният конгрес на световната организация се провежда в София

С голямо мнозинство зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид бе избран зам.-председател на Либералния интернационал. За председател делегатите на юбилейния конгрес на световната организация преизбраха отново Хакима ел Хаите. През новия си мандат тя ще има шестима заместници, един от които е Хамид Хамид. За постовете се бореха осмина кандидати.

Либералният интернационал, който отбелязва 75 години от основаването си, провежда конгреса си в София. Домакин на събитието, в което участват над 250 делегати от повече от 60 страни, е българската либерална партия ДПС.

"За мен постът е чест и отговорност", заяви Хамид Хамид и се ангажира с утвърждаването на либералните идеи в България.

Изборът на Хамид е огромно признание не само за ДПС, но и за България, посочват от пресцентъра на партията. То е знак, че Движението за права и свободи е истинският носител на либералните ценности в страната ни, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който припомни, че съпредседател на европейските либерали е евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.