Преди една година Емил Узунов стоя 117 дни без книжка

Мъж от Асеновград е на път да се превърне в рекордьор по обвинения, че шофира с наркотици. Емил Узунов твърди, че е невинен, но важни в случая са резултатите от кръвните му проби. Същият мъж преди една година стоя 117 дни без книжка и стана ясно, че не е употребявал наркотици и обвиненията срещу него отпаднаха.

Преди четири месеца Узунов за пореден път даде първоначално положителен резултат от полеви тест и остана без кола и книжка. Румен Бахов се срещна с него, за да разбере дали отново ще се окаже невинен след първоначално положителен полеви тест за употреба на наркотици.

И този път мъжът чака окончателните резултати няколко месеца, след като е бил уличен. „Казваш: „Не, аз не съм съгласен с този тест”. Отиваш - даваш кръв и урина с полицията и нещата приключват за два часа. Не е нужно да чакаме по четири месеца. Това е дълъг период от време, в който могат да те изгонят от работа”, обясни потърпевшият шофьор.

"Пълен абсурд": Мъж доказа, че не шофира дрогиран, обвиниха го отново

От МВР заявиха, че в двата случая с Узунов наредбата за установяване употребата на наркотични вещества е стриктно спазена. Полевите тестове, последващите процедури и всички действия на полицаите са били в рамките на правомощията им.

„Крайният резултат след четири месеца - всичко ми е отрицателно - кръвта и урината. Категорично решението на ВМА е, че резултатите са отрицателни”, подчертава Узунов.

Мъжът, който е на път да се превърне в рекордьор по първоначално положителни, но след референтен тест оказали се отрицателни проби от полеви тестове за наркотици, категорично е за превенцията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.