Условието е да се предложат ефективни реформи

Заплатите в Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) могат да бъдат увеличени още от 1 юли, ако се предложат ефективни реформи. Това стана ясно днес след среща на министърът на правосъдието Надежда Йорданова с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. 

Йорданова: В четвъртък ВСС разглежда освобождаването на Гешев

„Проведохме изключително интензивни и много прагматични разговори. Така че процесът продължава. Както сме говорили, има заделен ресурс, който да бъде използван за повишаване на заплатите в ГДО и ГДИН. Но затова ние трябва да предложим амбициозни реформи. Представеното от нас беше прието като първа стъпка, но има какво още да работим за оптимизация на работата“, каза след срещата министър Йорданова. Тя обясни, че до края на тази седмица предложенията трябва да са финализирани, за да може през следващата постановлението за увеличаване на заплатите да бъде внесено в Министерски съвет. 

„Ако следващата сряда постановлението бъде прието в Министерски съвет, увеличението на заплатите на служителите ще стане факт още от 1 юли“, категоричен бе правосъдния министър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА