Коментар на Валери Найденов, Аркади Шарков и Андрей Бъчваров в предаването "Пресечна точка"

Във вторник в предаването "Пресечна точка" гостите - журналистът Валери Найденов, здравният икономист Аркади Шарков и предприемачът Андрей Бъчваров, коментираха има ли напрежение между България и Русия заради изгонените руски дипломати.

„В Русия много отдавна се води пропаганда срещу България с чисти лъжи. Там се внушава, че сме предатели. Според мен скандалът бързо ще отмине и ще се забрави. Причината е, че войната ще ескалира. Не се залага на мирни преговори. Възможно е да се стигне до затваряне на посолството, което няма да има кой знае какви последствия”, смята Найденов.

Според него страната ни е зависима геополитически от Русия. „Най-добре е да бъдем пасивни и да изчакаме”, каза журналистът.

„Имаме сблъсък на две говорителки. Нека не забравяме, че демократични процеси в Русия не съществуват. За мен е болно негативното отношение към руснаците и културата им по принцип, но отношението към външната политика на Русия е правилно. Днес четох руски новини и ми настръхна косата.Тази верижна реакция, за която говорим за мен е един блестящ ход на Путин”, каза от своя страна Андрей Бъчваров.

По думите на Аркади Шарков Русия е опасна, защото има ядрена сила и не могат да бъдат предвидени всичките й ходове.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.