При въвеждането на хартиените бюлетини от левицата искат и засилен контрол

Нормално е БСП да има министри в евентуален бъдещ кабинет, но имената им вероятно ще бъдат оповестени в четвъртък. Тогава ще се състои заседание на Националния съвет не левицата. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Иван Ченчев.

Той изрази лично мнение, че Корнелия Нинова трябва да остане на поста вицепремиер и министър на икономиката, тъй като мотивите за вота на недоверие са били „абсолютно несъстоятелни”.

Твърденията за купуване на депутати Ченчев коментира така: „Това им е работата на опозицията – да всява смут”. Той призна, че политическият живот в страната е „развален” и подчерта, че причината са  новите политически проекти. „Например Слави Трифонов е политически труп и това ще се види на изборите”, посочи Ченчев.

На въпрос защо БСП са променили тезата си за машинното гласуване и настояват за хартиени бюлетини депутатът отговори, че се вслушват в своите избиратели, особено в по-възрастните от тях. Според Ченчев така ще се повиши избирателната активност, ще се увеличат и гласовете за БСП. „При въвеждането на хартиените бюлетини искаме и засилен контрол. И ако има сигнали, те сериозно и адекватно да се разследват”, коментира още народният представител.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.