„Решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана”, добави той

Започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотици. Това обяви премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг. 

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества. Война на всички, които имат агресивно поведение на пътя”, обяви още той.


Вътрешният министър Бойко Рашков апелира обществеността да сигнализира, когато забележи неадекватно поведение по пътищата, за да могат органите на МВР да вземат адекватно и своевременно отношение.

„Ще разчитаме на цялото общество да ни помогне да се справим с тези, които си позволяват да застрашават живота на всички на пътя, включително и на тези по тротоарите, като управляват МПС под въздействието на наркотици и други силно действащи и упойващи вещества”, подчерта още той.  

Силовият министър уточни, че не е поставяна крайна дата за започващата операция. Рашков обясни, че тя ще продължи, докато не бъде преценено, че трябва да бъде преустановена. Кога да бъде сложен нейният край ще покажат времето и резултатите.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.