ПП няма против правителство с мандат на ДБ, стана ясно още от думите му

Не е важно кои ще са имената в едно евентуално ново правителство в рамките на този парламент, смята премиерът в оставка Кирил Петков. Според него е ключово да се събере мнозинство от 121 депутати, които да придвижат ключови законопроекти, включително и в сферата на борбата с корупцията.

„Самите хора отпред не са толкова важни. Важно е дали в парламента ще имаме 121 депутати, които са независими да взимат решенията си. Независимо какво е правителството, ако не е подкрепено от независими депутати, а от зависими – тогава няма смисъл”, заяви Петков. „Това го правихме 6 месеца. И ето Закона за КПКОНПИ го нямаме. Шест месеца се чувстваме в управлението, а не можем да приемем един антикорупционен закон”, продължи Петков.

Видео: БГНЕС

„Продължаваме промяната” няма против съставянето на правителство с мандат на „Демократична България”, стана ясно от думите на Петков.

„Ако това се случи, кой е отпред няма значение. На нас не ни трябват 121 депутати, 18 министри, трябва ни армия от 20-30 000 човека, които да направят истинската промяна. Говорим за общински служби, институции по места, има толкова роли за хора, които искат да бъдат част от промяната. Да си част от промяната е тежка задача - означава да си дадеш част от живота и енергията, без реално да има дивидент за теб”, коментира премиерът в оставка. 

Той присъства на откриването на изложбата „Моралът е доброто”, на която са показани авторски фотографии на доц. д-р Кристиан Таков.

„Ние сме последователи на Кристиан Таков. Той каза, че България се събужда. Ако сме достатъчно много хора и следваме примера на Кристиан Таков, рано или късно промяната ще дойде в България”, коментира още Петков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА; БГНЕС