ИТН не държи премиерът да е от редиците на партията

ИТН няма да върне мандата, ако президентът реши да го връчи на тях. Това заяви пред журналисти председателят на Комисията по бюджет и финанси и народен представител от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

„Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали биха поканили премиер от „Продължаваме промяната“ и тогава ще обмислим позицията си“. Това каза той по по повод думите на Нинова, че ако от БСП получат мандат за съставяне на правителство, биха поканили премиер от ПП.

ИТН: Цинично е как политическата класа остави доверието на хората да изтече в канала

Каримански допълни, че на този етап не е имало възможност да бъдат обсъдени тези въпроси, тъй като е имало работа в Комисията по бюджет и финанси. „Днес имаме група в 16.30 часа, на която вероятно може и това да обсъдим“, сподели Каримански.

„Аз го казвам и колегите са го казвали, че това е отговорната позиция. Трябва да се вземе и трябва да се направи опит да има правителство, ако това е воляната на Народното събрание“, категоричен бе Каримански.

ИТН не държи премиерът да е от редиците на партията. „Най-добрият подход в случая е да има консенсусна фигура“, допълни депутатът, но уточни, че това не означава, че консенсусната фигура не може да бъде и от техните редици. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС