Агенцията по храните в Бургас следят за изрядността на продуктите

Летният туристически сезон по Черноморието е в разгара си. За да гарантират на почиващите сигурност при изхранването инспекторите на Агенцията по храните в Бургас извършват изненадващи проверки на заведения и павилиони за хранене. Сериозен е контролът и в комплексите, предлагащи ол инклузив. 

Екип на NOVA присъства на проверка в хотелски комплекс в Слънчев бряг. Според д-р Затикашвили се гледа материално-техническата база и състоянието на обекта, както и как се съхраняват храните. "Следим за личната хигиена на персонала, както и за срока на годност на храните", обясни тя. Обозначаването на алергените също е много важен елемент.

"Това важи както за опаковани храни, така и за такива в заведения за обществено хранене. Така потребителите се ориентират за съдържанието и да се предотврати неприятен случай", посочи инспекторът. До момента са извършени 631 проверки, от тях 22 след сигнали от клиенти, издадени са 18 предписания и 4 акта за нарушения. Най-честите са липсата на регистрация по Закона за храните.

Според собственика Румен Мончев неговият хотел следи доставчиците и качеството на храните. 

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.