Тя коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне на доклад на Антикорупционния фонд

Ако не бъде приет Антикорупционният закон и Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, няма да дадем съгласие за участие в коалиционно управление. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка.

Бориславова: ГЕРБ се надяват да влязат в коалиция с ПП или ДБ, за да измият своя образ пред Европа

Бориславова подчерта, че при съставянето на бъдещото правителство от „Продължаваме Промяната“ „ще се ръководят от общи политики и реформи, не от постове“. Тя коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне на доклад на Антикорупционния фонд (АКФ).

Министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова, също взе участие от събитието, но беше лаконична. „От преговорите и от националното ръководство на „Демократична България” зависи дали партията ще настоява за председателския пост на Бойко Рашков и текущата формулировка на антикорупционния закон”, каза тя.

Антикорупционният фонд представи за четвърти път своя Годишен мониторингов доклад върху дейността на държавните институции срещу корупцията по високите етажи на властта, озаглавен „Антикорупционни институции 2021: нулева година“.

БСП и „Продължаваме Промяната” проведоха консултации за нов кабинет

Докладът анализира развитието на 49 ключови разследвания за корупция от прокуратурата и практиката на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Според анализа реалната картина на корупцията по високите етажи на властта остава скрита.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС