Играта преобръща стереотипите у децата, свързани с музеите

Лятото е време за приключения и игри.  Въоръжете се с добро настроение и хъс за победа и се забавлявайте в семейната образователна игра „Мисия разузнавач“. Тя се провежда във Военния историческия музей в центъра на София.

Славея Сурчева е специалист „Връзки с обществеността” към музея. Тя обясни пред камерата на NOVA NEWS какво всъщност представлява играта, кой може да участва в нея и как тя преобръща стереотипите у децата, свързани с музеите.

ИНОВАЦИИ ВЪВ ФУТБОЛА: Нападател на немски клуб игра с камера на гърдите (ВИДЕО)

„Често децата си мислят за музея, че е едно много скучно място, където не трябва да се повишава глас, не може да се тича. С образователната програма „Мисия разузнавач” Националният военноисторически музей напълно опровергава това схващане”, категорична е Сурчева.

Играта е измислена изцяло от екипа на музея. Разделена е на няколко етапа – в първия децата научават каква е йерархията в Българската армия. За целта от екипа им раздават пагони. Малчуганите се научават и да боравят с компас по време на образователната игра. В „Мисия разузнавач” децата решават пъзели, покоряват вражески лагери, откриват различни машини от експозицията на музея.

Всеки, който иска да се запише за участие, може да се свърже с Националния военноисторически музей на официалната им Facebook страница или на телефоните, посочени на техния уеб сайт. Работните дни на музея са от сряда до неделя, припомни Славея Сурчева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.