Михаела е с диагноза множествена склероза, предлагат й лечение в Русия

Майка на 2-годишно дете се нуждае от помощ за лечение.

"Да си в разцвета на силите си, да откриваш радостта на живота всеки ден, да си дал живот на малко момиченце, да мечтаеш, да искаш да продължиш с пълни сили своя родителски, личен и професионален път… Но да НЕ можеш… Защото страдаш от множествена склероза. Това е прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидизация". Така започва зовът за помощ в страницата в помощ на Михаела във Facebook. 

Преди 10 години, когато е едва на 25, Михаела започва да усеща как физически се изтощава твърде бързо, залита и често й се вие свят. Започва да търси причината и получава редица диагнози, сред които и анорексия. Михаела преминава през множество и най-различни терапии в търсене на облекчение на болките и редицата проблеми, които причинява това заболяване.

Оказва се, че 10 години Михаела живее с множествена склероза, без да знае за нея. 10 години, в които тайно и подмолно, заболяването нарушава целостта на централната и периферна нервни системи, спира я всеки път, когато пожелае да вдигне високо с ръце малкото си дете, да се затича след него. Пречи й да се движи свободно. Упражняването на професията й става твърде трудно, защото няма как да си фотограф и ръцете ти да треперят всеки път, когато искаш да направиш перфектния кадър.

Като всеки и Михаела би дала всичко, за да спре този процес, но това „всичко“ е свързано с твърде много пари. За семейството й тази сума е непосилна и има нужда от помощ, за да се подложи на лечение в чужбина. 

Лекари в Русия й предлагат терапията, като смятат, че не просто могат да стопират болестта, а и да подобрят състоянието й. Терапията се нарича HSCT (haematopoietic stem cell transplantation). Тя представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната й система.

Стойността на тази интервенция е висока, но дава надежда за един по-нормален живот, без болка и непреодолими ограничения.

Има получена оферта за лечение в Москва/ Русия- “Pirogov’s National Medical Surgial Center”, като лечението е определено на стойност 47 000 €, казват организаторите на кампанията в подкрепа на Михаела. И призовават всеки, който може, да помогне:

Ако желаете, може да го направите по банков път:

IBAN: BG33RZBB91551014909120

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Страницата на Милаела във Facebook. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.