Продължава спорът кой е виновен за краткия живот на 47-ото народно събрание

Доставките на природен газ разпалиха нови искри между партиите. От „Демократична България" предупредиха, че енергийната тема ще бъде употребена политически по време на изборите. Продължава и спорът кой е виновен за краткия живот на 47-ото народно събрание.

На прага на предсрочния вот – доставките на газ за страната ни заеха ключова позиция в сблъсъка между партиите. „Трябва да гледаме да решим проблема, а не да я използваме за предизборни цели”, заяви Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

Това ще е и едно от изпитанията за служебното правителство, което президентът предстои да назначи.

„Трябва да продължи работата на досегашното правителство по отношение на разговорите с Турция, с Египет, с други страни, с които вече беше разговаряно за доставяне на газ, който да ни стигне за зимата”, добави Мирчев.

Извън енергийната тема – политическите сили вече спорят чия е вината за краткия живот на 47-ото Народно събрание.

„Колегите от ИТН буквално се хващаха за всяка една възможна и малка причина. Сякаш едно програмирано торпилиране на всяка една възможност за създаване на една антикорупционна широка коалиция, която да направи промяна”, каза Антон Тонев от „Продължаваме Промяната“.

„Те така говорят  иначе трябва да си признаят, че са некадърни и са вземали грешни решения и че ние сме били прави”, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Много често коалицията приличаше на детска градина, на едни малки момченца, които си играят в пясъчника и се карат за една или друга играчка”, посочи Ивайло Мирчев

От равносметката към плановете за предизборни и следизборни коалиции. От „Продължаваме Промяната“ заявиха, че вратата към бившия им партньор – „Има такъв народ“ е затворена.

„ИТН загубиха от обществения си образ, с който дойдоха на политическата сцена”, коментира Тонев.

„Кой с когото е най-близък. Ако изобщо се договори, ако не се договори, пак на избори”, каза Тошко Йорданов.

От „Възраждане“ заявиха – не искат коалиция. Целят се по-високо. „Нашите очаквания и нагласи са ние да бъдем първа политическа сила”, категоричен беше Костадин Костадинов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.